0

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

BİZE ULAŞIN

+90 380 5149071

Fren Bakımı

008

Servis Hizmeti

Fren Bakımı

FREN BAKIM SERVİSİ

1957 Yılından bu güne bölgenin en büyük Oto Fren Bakım Servisi olarak sizlere hizmet vermekteyiz. Her marka ve model aracın fren yedek parçaları servisimizde uygun fiyat ve garanti avantajı ile siz müşterilerimize sunulmaktadır.

Fren Bakım Hizmetlerimiz

  • Fren Limitörü
  • Fren Hidroliği
  • El Freni
  • Fren Yayı
  • Abs Fren Sistemi
  • Fren Balatası
  • Fren Aynası
  • Fren Hortumu
  • Fren Lastiği
  • Fren Ana Merkezi
  • Abs okuyucu
  • Abs Sensörü
  • Westinghouse
  • Teker Silindiri
  • Papuçlu Balata
  • Kampana Tornası
  • Fren Disk Tornası
  • Fren Test
  • Fren Ayarı
  • Düzce Fren Servisi

%100 Muayene Garantisi

Tüv Türk araç muayene istasyonunda tespit edilen tüm kusurlar, Düzce Oto Fren Bakım Servisimizde uzman kadromuz ile onarılır ve muayene garantisi verilir. Araçlarınız muayeneden geçmezse muayene ücretleri A.C. Aksan Otomotiv Tarafından ödenir…

Fren Canınızsa A.C. Aksan Otomotiv teminatınızdır.

A.C. Aksan Otomotiv Düzce Oto Fren Bakım Servisimizde Orjinal Fren Yedek Parçaları ile En Kısa Fren Mesafesini Sağlayacak Fren Bakım Hizmeti sizlere sunulmaktadır.

Fren Balatası ve Fren Balata Değişimi

Fren Sistemi Bakımı ve Onarım Hizmeti fren balatalarının ve ana parçalarının kontrol edilmesiyle başlar. Araçların Fren balataları kullanım şekline göre belirli periyodlarda kontrol edilmelidir. Ortalama 25.000 KM aralığında aracınızı servisimize getirerek fren balatalarını ve fren sistemlerini kontrol ettirebilirsiniz. Servisimizde her marka aracın orjinal fren balataları ve yan sanayi fren balataları mevcuttur. Uzman kadromuz titiz bir işçilik ile aracınızın fren sistemini kontrol eder ve aracınızın balatalarını değiştirir.

Periyodik Bakımın bir parçası olan Fren Sistemi Bakımı ve Onarım Hizmeti fren balatalarının ve ana parçalarının kontrol edilmesiyle başlar. Detaylı bulguları içeren yazılı bir değerlendirme raporu müşteri ile paylaşılır. Servis tavsiyeleri üretici teknik özelliklerine ve sistem performansına etki eden fren parçalarının mevcut durumuna bağlı olarak yapılır.

Fren Hidroliği Hangi Zaman Aralığında Yenilenmelidir?

Fren hidroliğinin yenilenmesini araç üreticileri 2 ila 4 yıl arasında uygun görseler de Biz  fren hidroliğinin her yıl yenilenmesi gerektiğini belirtmekteyiz. Ayrıca fren hidroliği mutlaka işin ehli kimseler tarafından yapılmalıdır. Aksi halde fren aksamı zarar görebilir ve bu durum araç güvenliğini tehlikeye sokabilir. Servisimizde Fren Hidrolik Değişim Cihazı ile Fren Hidroliğiniz otomatik olarak değiştirilir.

Ayrıca A.C. Aksan Otomotiv  Düzce Oto Fren Bakım Serisimizde Fren sistemine ait tamir ve bakım işlemleri yapılan gerekirse yeni olarak verilen parça ve hizmetler aşağıda sıralanmıştır.

Fren Mesafesinin Uzamasının Sebepleri Nelerdir?

Frene bastığınız zaman aracın durma mesafesi eskiye oranla daha uzun bir hal alıyorsa Fren Durma Mesafeniz artmış demektir. Bu artış tehlikeli durumlara vesile olabilir. Fren Mesafesinin uzamasının sebeplerinden bazıları:

  • Lastik dişlerinin derinliğinin azalmış olmasıdır. Aşınmaya bağlı olarak artık tekerleklerin yol tutuşu azalmış olabilir. Bu yüzen fren mesafesi artar.
  • Lastik havası da fren mesafesini etkileyen bir faktördür.
  • Balataların eskimesi veya bitmesi durumunda da fren mesafesi uzar.
  • Mevsime uygun seçilmeyen lastikler fren mesafesini uzatırlar.
  • Fren ve debriyaja aynı anda basmak fren mesafesini kısaltırken, önce debriyaja sonra frene basmak fren mesafesini uzatacaktır.

Fren Disk Nedir?

Disk fren, fren pedalına basıldığı an frenlemeyi fren kaliperi ile fren balataları arasındaki diski sıkarak sağlayan bir fren türüdür.
İlk diskli frenli otomobil 1949 yılında Crosley Hot Shot olup seri üretim ilk disk frenli otomobil ise 1955 yılında piyasaya sürülen Citroën DS olmuştur. Günümüzde birçok otomobilin ön tekerlerinde diskli fren sistemi kullanılmaktadır. Ayrıca arka tekerleklerde de disk frenlerin kullanımı yaygınlaşmaktadır.
Disk frenler diskin daha kolay bir şekilde soğuması nedeniyle kampana frenler ile kıyasla daha iyi bir performans sunmaktadır.

Fren Aynası Nedir?
Fren Aynası fren diskinin halk arasında kullanılan karşılığıdır. Fren Diski ve Fren Aynası şeydir.

Fren Diski Neden Çizilir?

Fren diskleri iki sebepten dolayı çizilir. İlk sebep fren balatalarının aşınarak bitmesi sonucu fren balatalarının arka tarafında bulunan metal kısmın disk aynasına sürterek diski çizmesi ve belli bir ses çıkartmasıyla oluşur. İkinci olarak fren disklerinin çizilmesi ise sert alaşımlı ve içinde metal karışımı çok olan balata kullanılmasından dolayı çizilir. Balataların iç yapısı fren aynasından daha sert olursa aşınma balatalarda değil fren disklerinde meydana gelir. Bu tavsiye edilen bir durum değildir. Hem fren tutuşu düşük olur hemde frene basıldığı zaman sürekli bir ses meydana gelir.

 

Güvenli Sürüş İçin Kaliteli Fren Balatası

Fren balatası araçtaki fren ekipmanları çeşitleri arasında en önemli parçalarından biri olarak ön plana çıkıyor. Bu parça pek çok malzemenin birleşimi olarak öne çıkıyor ve sürücü fren pedalına bastığında tekerleği asıl durdurma işini balatalar üstleniyor. Bu sebeple fren balatasının sürtünme katsayısı ve aşınma direnci büyük önem taşıyor. Sebebi ise; araç frenleme yaptığında fren balataları sürtünme kuvvetine maruz kalıyor ve bu sürtünme balataların aşırı ısınmasına yol açıyor. Söz konusu ısınma işlemi fren balatasının performansını etkiliyor. Kalitesiz malzemeden imal edilmiş bir fren balatasının performansı kaliteli balatanın yerini tutmuyor. Ayrıca ısınma olayı aşınmayı da beraberinde getiriyor. Kalitesiz balatalar kalitelilere göre daha kolay aşınıyor. Bunun sonucu olarak daha kısa kullanım ömrüne sahip oluyor. Araç sahiplerinin de özellikle yolcu güvenliği açısından kaliteli fren balatası satın alması büyük önem taşıyor. Ayrıca balataların gürültü yapması araç içindekileri rahatsız edeceğinden bu noktada da kalite detayı ön plana çıkıyor. Ancak ürün her ne kadar kaliteli olsa da doğru bir şekilde uygulanması gerekiyor.

Sürücüyü Uyarmaya Yarayan Balata Fişi

Aracı durdurmak için üzerinde büyük bir yük bulunan balataların kullanım ömrü zamanla bitiyor. Bu sebeple değiştirilmeleri gerekiyor. Balataların zayıfladığı bazı araç sahipleri tarafından anlaşılabilse de, bunu anlamak tecrübe ya da dikkat gerektiriyor. Ancak bazı araç modellerinde balata fişi yer alıyor. Bu fiş balatalar iyice aşındığında devreye giriyor ve sürücüyü ikaz ediyor. Arka ya da ön balata fişi balataların değişimi konusunda sürücüyü uyarmak için uyarı lambasını yakıyor. Bu hem güvenlik hem de maliyet açısından önemli bir görev olma özelliği taşıyor. Aşınmış balata frenleme görevini sağlıklı bir şekilde getiremiyor. Ayrıca zamanla araçtaki disklere ciddi zarar veriyor ve disk maliyetine yol açabiliyor. Öte yandan fren ekipmanları otomobil üreticileri tarafından satılıyor. Otomobil üreticileri dışında fren ekipmanı markaları da muadil parça imalatı yapabiliyor. Fiyat konusunda ise değişiklik bulunuyor. Fren ekipmanları fiyatları parçanın türüne ya da kalitesine göre farklılık gösterebiliyor.

Kilitlenmeye Karşı ABS Fren Sistemi

Klasik bir fren tertibatına sahip araçlarda sürücü fren pedalına bastığında araca yön veremiyor. Zira aracın tekerleği kilitleniyor. Tam da bu noktada ABS sistemi devreye giriyor ve frenleme esnasında tekerleğin kilitlenmesini önlüyor. ABS sistemine sahip olan araçlarda sürücü fren pedalına bastığında tekerlek bir boşanıp bir kilitleniyor. Bu işlemi oldukça hızlı bir şekilde yapıyor. Böylece sürücünün fren yaparken araca yön vermesi gerekirse istediği yöne gidebilmesi sağlanıyor. ABS sisteminin sağlıklı çalışması için de ABS sensörünün görevini düzgün şekilde yapması gerekiyor. Bu sensörün bozulma ihtimaline karşı piyasada ABS sensörü de satılıyor. Bozulma ihtimali bulunan parçalar arasında debriyaj müşürü de bulunuyor. Araç durduğunda ise güvenlik görevini el frenine devrediyor. Yıpranan ya da kopan tel nedeniyle görevini yapamayan el frenini onarmak için araç sahiplerinin ön veya arka el freni teli satın alması gerekiyor. Tüm otomotiv yedek parçaları için Yedek Parça kategorimizi inceleyebilirsiniz.

Fren Balatası Nedir? Ne İşe Yarar?

Fren balatası, arabanın en önemli parçasını oluşturuyor. Fren sisteminin etkili bir şekilde çalışmasını sağlayan bu balatalar, düzenli bakım ve temizliği de beraberinde getiriyor. Böylece sürüş performansını ve güvenliğinizi maksimum seviyeye çıkarıyor. Arabanın modeline ve markasına göre değişen fren balatası fiyatları ise genel olarak uygun aralıklarda yer alıyor.

Güçlü Fren Balatası ile Güvenli Sürüş Deneyimi

Fren sistemi, otomobillerin en önemli sistemleri arasında yer alıyor. Aracı yavaşlatmaya yarayan fren sistemi, fren pedalı sayesinde kuvveti tekerlek sistemindeki balatalara iletiyor. Fren balatası ise yüksek sürtünme katsayısına sahip olacak şekilde tasarlanıyor. Aynı zamanda sıcak ve soğuk ortamlara üstün dayanıklılık gösteriyor. Fren balatası markaları, yumuşak ve sert olmak üzere iki çeşit balata üretiyor. Yumuşak balatalar, daha iyi frenleme sistemine sahip oluyor. Ancak sert balatalar göre daha kısa sürede bitiyor. Sert balatalar ise fren kabiliyetinin zayıf olmasına karşın uzun ömürlü bir kullanım olanağı sunuyor. Fren balatası araca ilk takıldığı zaman araç sistemine ve yapısına alışması gerekiyor. Bu süreçte balata, araç sistemine tam uyumlu olmadığı için sürücülerin oldukça dikkatli olması büyük önem taşıyor. Balatalar tekerlek yapısıyla doğrudan bağlantılı olduğu için ani frenlemeler kaza riskini artırıyor. Aynı zamanda arabanın fren balatalarının takıldığı disk yüzeyinin aşınmamış ve pürüzsüz olması gerekiyor. Eğer diskte aşınma meydana gelmişse talaş kaldırma ya da tornalama işlemiyle aşınmış yüzeyler düzeltiliyor.

Fren Balatası Bakımının Önemi

Fren balatası, aracın yavaşlamasını ve durmasını kolaylaştıran tekerlek sistemiyle bağlantılı olarak çalışıyor. Aynı zamanda fren sistemine etki eden en önemli parça olarak tanımlanıyor. Ön fren balatası, sürücü fren yaptığı zaman kampanalara sürtünüyor ve kampananın dönmesini engelliyor. Bu sürtünme sonuncunda kampana dönemediği için araç yavaşlıyor ve duruyor. Balatalar çok çabuk yıpranan parçalar olduğu için düzenli olarak bakımlarının yapılması gerekiyor. Özellikle el freni çekik araba kullanmak, aşırı hız ve ani frenler zamanla balataları aşındırıyor. Fren balatasının değişim zamanı, aracın kullanım biçimine bağlı olarak farklılık gösteriyor. Ancak balatanın değiştirilmesi gerektiği zaman aracınızda, fren balatası işareti yanıyor. Bunun yanı sıra balata taşıyıcısına yapıştırılan disk fren balatalarında, tam ortada bir yarık çizgi bulunuyor. Bu yarık çizgi de balatanın aşınma seviyesini gösteriyor. Böylece balatayı değiştirip değiştirmemeniz gerektiğini anlayabiliyorsunuz. Disk fren balatasının arkasında bulunan parça ise frenlemede sesin azaltılmasına yardımcı oluyor. Aynı şekilde balatanın montajında kullanılan çeşitli yay ve klipsler de balatanın sessiz ve rahat çalışmasını sağlıyor.

Kaliteli Fren Balatası Temizleme Ürünleri

Zaman içerisinde aşınan balataların, fren balatası tavsiye sayfalarında da öne çıkan kaliteli malzemelerle temizlenmesi gerekiyor. Aksi halde, fren sistemi ciddi zararlar görebiliyor. Özellikle otomatik vitesli araçların fren balataları, düz vitesli araçlara göre daha hızlı aşınıyor. Çünkü otomatik vitesli arabalar hız kontrolünü daha fazla fren pedalıyla yapıyor. Aşırı ısınan balatanın sürtünme katsayısı düşüyor ve diske sürtündüğünde diski yavaşlatamıyor. Fren balata temizleyici ürünleri ise bu konuda çeşitli çözümler sunuyor. Kampanalı ve diskli fren balatalarında zamanla kullanıma bağlı olarak yağ ve kurum oluşabiliyor. Bu bölgelerde oluşan yağın, kurumun ve kirin etkili bir şekilde temizlenmesi için de fren balatası spreyi kullanılabiliyor. Fren balatası spreyi, hızlı havalanma özelliği sayesinde çabuk kuruyor ve yüksek temizlik performansı gösteriyor. Ayrıca kullanıldığı bölgelerde herhangi iz bırakmıyor. Fren ünitesini sökmeyi gerektirmeden en dar alanlarda biriken ekstra yağ ve kir kalıntılarını dahi temizliyor. Aynı zamanda aracınızın fren sistemindeki balataların ömrünü uzatıyor ve daha rahat fren yapmanıza yardımcı oluyor. Güvenli sürüş deneyiminin en önemli parçalarından olan oto frenine ait tüm ürünleri incelemek için Fren ve Ekipmanları kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Fren Diski

Fren sisteminin en önemli bileşenlerinden biri olarak bilinen fren diski, fren balatalarının tekerlekleri yavaşlatmak veya durdurmak için kenetlendiği unsur olarak oldukça önemli bir rol oynar. Aracın daha emniyetli ve rahat bir şekilde yavaşlaması, hatta gerektiğinde tamamen durmasını sağlamak adına fren diskinin gereken kuvveti oluşturabilmesi gerekir. Bu nedenle araç mekanizması, fren diskinin fren balataları ile birleşmesine ihtiyaç duyar. Durdurucu özellikteki bu kuvvet, tekerleğin göbeğine ve oradan da tekerleğin jantına iletilir. Böylece fren mekanizmasında oluşan kinetik enerji, fren balataları ve fren diski arasındaki sürtünmeden dolayı termal enerjiye dönüştürülür ve hızda istenen düşüş sağlanır.

Oto Fren Diski Çeşitleri Nelerdir?

Daha güvenli bir kullanım için tasarlanan oto fren diski ürünleri farklı çeşitlere ayrılabilir. Oto fren disk modelleri arasında ise en yaygın olanı havalandırmalı fren diski modelidir. Araç yokuş aşağı sürüldüğünde sürtünme halkasının ısısı oldukça yüksek seviyelere yükselebilir. Bu nedenle, havalandırmalı ön fren diski en iyi soğutma performansı için genel olarak ön aksta kullanılır. Çünkü yüzey alanları daha büyük olan bu diskler, ısı değişimi için ideal özelliklere sahiptir. Havalandırmalı fren disklerinde bulunan sürtünme halkaları, çubuklar ya da kubbe görünümündeki ağlar aracılığıyla birbirine bağlanır ve fren diskinin dönmesini sağlar. Bu dönüş fren diskinin içindeki bir kanaldan havanın dışarı çekilmesine yardımcı olur. Böylece fren diskinin yüzeyine temas eden küçük hava parçacıkları termal enerjiyi emip dışarı taşırlar. Fren disklerinin bir diğer çeşidi ise delikli veya oluklu olarak bilinen türleridir. Bu disklerle havanın daha sağlıklı bir şekilde soğutulması sağlanabilir. Islaklığa karşı dayanıklı olan bu modeller zaman zaman biraz gürültülü çalışsalar da daha az hassasiyete sahip olduklarından tercih edilebilir.

Fren Diski Bakımı Neden Önemlidir?      

Fren disklerinde bulunan sürtünme halkaları, ısınmadan kaynaklı deformasyona genellikle eğilimlidirler. Bu durum frenleme sırasında rahatsız edici seslere ve istenmeyen titreşimlere yol açabilir. Aktif frenlemenin olmadığı durumlarda bile, titreşimler veya tekerlek yataklarındaki oynak fren balataları fren diskiyle tekrar temasa girebilir ve gürültü kaçınılmaz olur. Bunun en olumsuz sonuçları, zamanla darbeli frenlemeye yol açarak fren disklerinin düzleşmesi ve sürücülerin fren hâkimiyetini kaybetmesi olarak karşınıza çıkabilir. Bu yüzdendir ki fren diski markaları diskleri tasarlarken deformasyonu önleyecek yeni önlemler üzerine sürekli çalışırlar. Unutulmamalıdır ki fren diskleri oldukça yüksek miktarlarda mekanik yüklere maruz kalırlar. Bunun yanında, yol kirliliğinden kaynaklanan çevresel faktörler de fren diskini doğal aşınmalara maruz bırakabilir. Bu yüzden, her araç muayenesinde fren disklerinin kontrol edilmesi gerekir. Aşınma sınırına ulaşılmış ise sürüş güvenliğini yeniden sağlamak için fren diskleri değiştirilmelidir.

Güvenli Sürüş İçin Fren Diski Aşınmasına Dikkat!       

Frenleme sırasında oluşan ısının yüzde 90’ı ilk tamponlandığı alanda fren diskine nüfuz eder ve daha sonra tüm alana yayılır. Fren diski tam da bu noktada bir ısı eşanjörü gibi hareket eder ve akışkanlar arasındaki ısının güvenli bir şekilde aktarılmasını sağlar. Bununla birlikte, ısıyı sınırlı miktarlarda emebilen fren diskinin aşırı ısınmadan ve buna bağlı yaşanabilecek hasarlardan kaçınılması amacıyla ortam havasının dengelenmesine dikkat edilmelidir. Fren disk kapağı fren disklerini tam da bu dış etkilerden ve disk yüzeylerini paslanmadan korumaya yönelik üretilir. Oto disk fren fiyatları marka ve ürünün kalitesine göre değişkenlik gösterir. Sürüş güvenliğinin oldukça önemli bir parçası kabul edilen oto disk fren fiyatları ve önerilerini inceledikten ve aracınıza en uygun modeli seçtikten sonra, her yolculuğa içiniz rahat olarak çıkabilirsiniz. Sürüş güvenliğinin en önemli parçası olan frenlerin tümüne Fren ve Ekipmanları kategorimizden ulaşabilirsiniz.

Fren Hidrolik Yağı

Sahip olduğunuz motosiklet ya da araba ile yola çıkarken, kısa ya da uzun mesafe olması hiç fark etmez, her zaman önce aracınızın her ayrıntısının ve her parçasının doğru çalıştığına emin olmalısınız. Bu özellikle söz konusu fren sistemleri ve ekipmanları olduğunda hayati önem taşımaktadır. Aracınızın fren performansı ne kadar iyiyse, kaliteli ve güvenli sürüş deneyiminiz o denli artacaktır. Bu hususta, fren ile ilgili olarak sıklıkla kontrol etmeniz gereken bir unsur da fren hidroliği olarak öne çıkar.

Fren Hidroliği Nedir?

Fren hidroliği ya da diğer bir adıyla fren hidrolik yağı motosiklet ve otomobillerdeki fren sistemlerini oluşturan parçaların birbirleriyle doğru bir biçimde iletişim kurmasını ve dolayısıyla da düzgün çalışmasını sağlayan sıvıdır. Hidrolik fren sistemi kullanan araçlarda fren basıncının iletimi için faydalanılan fren hidroliği, fren performansı açısından oldukça önemlidir. Fren hidrolik yağı iki türü bulunan bir sıvıdır. Silikon temelli fren hidroliği ve polyglicol ether temelli fren hidroliği çeşitleri bulunmaktadır. Fren hidroliği fren basıncının iletimi esnasında yüksek ısıya maruz kalabilir. Bu durumda kaynayabilir ve fren performansını düşürebilir. Bu nedenle, kaliteli fren hidrolik yağı tercih etmeniz en doğrusu olacaktır.

Fren Hidrolik Yağı Biterse Ne Olur?

Sürücülerin araçlarında kimi zaman karşılaştığı problemlerden biri de fren hidrolik yapı eksilmesi durumudur. Bu durumun farklı sebepleri olabilir. Eğer böyle bir problem yaşıyorsanız, fren sistemi içindeki boru ve hortumları kontrol ettirip çatlak olmadığından emin olmalısınız. Fren sisteminizdeki bağlantı noktalarını sıkıştırmalısınız. Fren ana merkezi kontrol ettirilmeli ve burada bir kaçak olup olmadığına da bakılmalıdır. Balatalar aşınmış ise fren hidroliği sızıntısı meydana gelebilir. Hem bu kontroller hem de fren hidrolik yağı kontrolü güvenliğiniz için önemlidir. Fren hidrolik yağı eksilmesi sonucunda bitme noktasına gelebilir ve bu da frenlerinizin çalışmamasına sebebiyet verebilir.

Fren Hidroliği Değişimi

Fren hidroliği değişimi esnasında asla sıvıyla temas etmemelisiniz. Bu değişim işlemi mümkün olduğunca hızlı gerçekleştirilmelidir. En yaygın kullanım sıklığında bile fren hidroliğinin ömrü en fazla iki yıl olarak düşünülmektedir. Bu nedenle bir fren hidrolik ölçüm kalemi de edinerek fren hidroliğinizin ölçümlerini yapmalı, gerektiğinde fren hidrolik yağı değişimi için aracınızla uyumlu fren hidroliği sıvısı satın almalısınız. Fren hidrolik yağı ekleme ve değişim işlemleri için en iyi fren hidrolik yağı çeşitleri arasında kategorimizde yer alan ATE, Shell, Bosch, Motul, Valeo ve Petrol Ofisi gibi markaların ürünleri yer almaktadır. Bu ürünlere en uygun fren hidrolik yağı fiyatları sayesinde kategorimiz üzerinden sahip olabilirsiniz.

Fren Ana Merkezi

Yine aracınızın fren sistemi için hayati önemde olan bir yedek parça da fren ana merkezi olarak karşımıza çıkar. Fren hidroliği ile oldukça bağlantılı çalışan fren ana merkezi, temel olarak basınç dönüştürme işlevini üstlenir. Siz fren pedalına basıp bir kuvvet uyguladığınızda fren ana merkezi bu kuvveti hidrolik basınca dönüştürür ve bunu kaliper adı verilen parçaya gönderir. Kampanalı bir fren sisteminiz varsa, fren ana merkezi bu hidrolik basıncı fren silindiri adı verilen parçaya iletecektir. Fren ana merkezinin düzgün çalışması aracınızı güvenle kullanmanız için önemlidir. Dolayısıyla fren ana merkezi arızası gecikmeden tamir edilmeli ve fren sisteminizin yeniden sorunsuzca çalıştığından emin olunmalıdır.

Diğer Fren Ekipmanları

Kategorimizde bulabileceğiniz yedek parça ve servis parçaları yalnızca fren balatası ve fren ana merkezi ile sınırlı değildir. Mağazalarımızın sizler için listelediği ürün çeşitliliği içerisinde fren pistonu, fren pistonu itme aparatı, fren sensörü, arka fren merkezi, kaliper kapağı, balata yayı, fren müşürü ile ön ve arka frenler için olmak üzere fren hortumu gibi pek çok yedek parça yer almaktadır. Eğer siz de fren sisteminizi yenilemek ya da arızalanan parçaları yenisiyle değiştirmek istiyorsanız, en dayanıklı servis parçalarını en uygun oto yedek parça fiyatları ile kategorimiz üzerinden satın alabilirsiniz.

Content retrieved from: http://ac-lastik.com/services/computerized-diagnostics/.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Lastik Çeşitleri